Difference between revisions of "Sony Xperia Z2 (sony-sirius)"

From postmarketOS
Jump to: navigation, search
m (CmdrWgls moved page Xperia-Z2 to Sony Xperia Z2 (sony-sirius): Device title format change.)
(Added infobox.)
Line 1: Line 1:
 
[[Category:Unsupported Devices]]
 
[[Category:Unsupported Devices]]
=== Contributors ===
+
[[Category:Devices]]
 +
{{Infobox device
 +
| manufacturer = Sony
 +
| name = Xperia Z2
 +
| codename = sirius
 +
| image = File:Sony Xperia Z2.png
 +
| imagecaption = Sony Xperia Z2
 +
| releaseyear = 2014
 +
| originalsoftware = Android 4.4.4 on Linux 3.10
 +
| cpu = Qualcomm MSM8974AB Snapdragon 801
 +
| gpu = Adreno 330
 +
| storage = 16GB
 +
| display = 1080x1980 IPS
 +
| memory = 3GB
 +
}}
 +
== Contributors ==
  
 
* rcstar6696
 
* rcstar6696
 
* opendata26
 
* opendata26
  
=== What works ===
+
== What works ==
  
 
* Compiling the kernel
 
* Compiling the kernel
Line 20: Line 35:
 
* Setting fb settings same as twrp (does nothing)
 
* Setting fb settings same as twrp (does nothing)
  
=== Links ===
+
== Links ==
  
 
* [https://github.com/rcstar6696/android_kernel_sony_msm8974 Kernel Source]
 
* [https://github.com/rcstar6696/android_kernel_sony_msm8974 Kernel Source]

Revision as of 22:42, 14 September 2017

Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z2
Manufacturer Sony
Name Xperia Z2
Codename sirius
Released 2014
Original software Android 4.4.4 on Linux 3.10
Hardware
CPU Qualcomm MSM8974AB Snapdragon 801
GPU Adreno 330
Display 1080x1980 IPS
Storage 16GB
Memory 3GB
Features
USB Networking
Flashing
Touchscreen
Display
WiFi
Xwayland
FDE
Mainline
Battery
3D Acceleration
Accelerometer
Audio
Bluetooth
Camera
GPS
Mobile data
SMS
Calls
USB OTG


Contributors

  • rcstar6696
  • opendata26

What works

  • Compiling the kernel
  • Fastboot flash
  • SSH
  • Setting Brightness

Current status: The framebuffer doesent seem to work correctly (it just sits on boot logo) running cat /dev/urandom > /dev/fb0 does nothing and running cat /dev/urandom > /dev/fb2 makes the screen go black
the same happens with cat /sys/devices/virtual/graphics/fb0/mode > /sys/devices/virtual/graphics/fb0/modes

What i've tried:

  • Using 3.10 instead of 3.4 (Gives same isue as anami -> try out this fix!)
  • Setting fb settings same as twrp (does nothing)

Links