Changes

Jump to: navigation, search

Moto G4 Play (motorola-harpia)

2,807 bytes added, 16:50, 2 October 2018
m
no edit summary
[[Category:Not booting]]
{{Infobox device
| manufacturer = Motorola
| name = Moto G4 Play
| codename = motorola-harpia| image = File:CHANGE_ME_TO_DEVICE_CODENAMEMotorola_Moto_G4_Play.jpgpng| imagecaption = CHANGE_MEMoto G4 Play running Weston
| releaseyear = 2016
| originalsoftware = Android 6.0.1
| display = HD (720x1280)
| memory = 1GB or 2GB
| architecture = armhf
| status_usbnet = Y
| status_flashing = Y
| status_touch = Y
| status_screen = Y
| status_wifi =
| status_xwayland =
| status_fde =
| status_mainline =
| status_battery =
| status_3d =
| status_accel =
| status_audio =
| status_bluetooth =
| status_camera =
| status_gps =
| status_mobiledata =
| status_sms = P
| status_calls =
| booting = yes
}}
* the-returning-void
== MaintainerHow to enter flash mode ==Hold down POWER + Vol Down while booting to enter Flash Mode. == Wifi ==Configure your kernel and enable the prima wifi staging driver <source>pmbootstrap menuconfig motorola-harpiapmbootstrap build linux-motorola-harpia</source> On the device <source>apk add wcnss-wlan/etc/init.d/wcnss-wlan start</source> == Firmware {Wifi/Modem} (TODO: package it) ==On the device extract firmware<source>cd /lib/firmwaremkdir postmarketoscd postmarketosmount /dev/disk/by-partlabel/system /mntcp -ap /mnt/etc/firmware/* /lib/firmware/postmarketosumount /mntmount /dev/disk/by-partlabel/fsg /mntcp -ap /mnt/* /lib/firmware/postmarketosumount /mntmount /dev/disk/by-partlabel/modem /mntcp -ap /mnt/image/* /lib/firmware/postmarketosumount /mntmount /dev/disk/by-partlabel/persist /mntmkdir -p wlan/primacp -ap /mnt/WCNSS_wlan_dictionary.dat wlan/prima/umount /mnt</source> Make a link in case the firmware path doesn't include /lib/firmware/postmarketos <source>cd /lib/firmwareln -s) /lib/firmware/postmarketos/* /lib/firmware/</source>  == Modem ==Make the necesary links for qcom_rmtfs <source>cd /bootln -s /dev/disk/by-partlabel/modemst1 modem_fs1ln -s /dev/disk/by-partlabel/modemst2 modem_fs2ln -s /dev/disk/by-partlabel/fsg modem_fsg</source> Install necessary software<source>apk add modem-qcom-msm-downstream-common qcom_rmtfs libsmdpkt_wrapper libqipcrtr4msmipc ofono</source> Start the wcnss-wlan service to initialize the wifi card (helps the modem?)<source>/etc/init.d/wcnss-wlan start</source> Start a tmux for multiple windows<code>tmux</code> Start qcom_rmtfs on a terminal
<source>export LD_PRELOAD== What works ==/usr/lib/preload/libqipcrtr4msmipc.so* USB Networkingqcom_rmtfs -v* Graphical display</source>
== What does not work ==Start ofonod on another terminal
<source>export LD_PRELOAD=/usr/lib/preload/libsmdpkt_wrapper.soofonod -d -n</source> Send an SMS! <source>export PHONE_NUMBER= How "<number to send sms to enter flash mode ex: 1234567890>"</code>sudo dbus-send --print-reply --system --dest=org.ofono /gobi_0 org.ofono.Modem.SetProperty string:"Powered" variant:boolean:"true"sudo dbus-send --print-reply --system --dest=org.ofono /gobi_0 org.ofono.Modem.GetPropertiessudo dbus-send --print-reply --system --dest=org.ofono /gobi_0 org.ofono.Modem.SetProperty string:"Online" variant:boolean:"true"Hold down POWER + Vol Down while booting to enter Flash Modesudo dbus-send --system --print-reply --dest=org.ofono /gobi_0 org.ofono.MessageManager.SendMessage string:"$PHONE_NUMBER" string:"Hello world! -postmarketOS"</source>
== Installation ==Receive SMS like this (might be spammy if you have other DBus apps):<!-- add more sections below as necessary, e.g. Wifi, photos, ... -code>sudo dbus-monitor</code>
== See also ==
* Device requires msm-refresher to get a display past the boot splash, even though <code>cat /sys/class/graphics/fb0/modes > /sys/class/graphics/fb0/mode</code> doesn't fix the display
* Steps outlined for [[Troubleshooting:display#Screen_is_blank_outside_of_Weston|Screen is blank outside of Weston]] is still required to get a display after the boot splash
* Xorg starts with a blank display, to make the screen show ssh into the device and run <code>sudo osk-sdl -t</code> to fix display
414
edits

Navigation menu